Lyckades pajja dagen

Ens favoritsysselsättning är av en utrotningshotad konst. Timmar kunde flyga förbi med endast råvaror som sällskap. Med en trerätters som mål knatade jag nog en mil sammanlagt mellan kyl, spis och skafferi. Tider förändras dock. Dagens bittra sanning är att jag skall skratta mig lycklig om jag lyckas sitta på en stol, en kvart utan att ramla.

Att kosten kan påverka hälsan köper jag men att det även är tvärt om…

 

 Dagens enkla middag, på en stol, fick bli en Ost & Broccoli paj serverad med en vinägrettbadad rödkålssallad. Ingen trea men gött.

17 grader

Brukar inte gnälla men... Fy sjutton va kallt och rått det är i lyan. Den här toppmoderna bergvärmen som värden har låtit installeras håller inte.
 
 

Så djävla förbannad

De skulle gå smidigt...

  • Lite drygt 2000.- Plus installation denna månad.
  • Hemtelefon ur funktion.
  • Fiber ej igång.
  • Ingen ny tv-hubb ännu.
  • Gamla leverantören ej uppsagd som lovat.
  • M.m....

Feb. ca 2500.- Plus ytterligare installationavgifter. Startavgifter. Faktura-avgifter och ny utrustning.
O vad får jag för det?
Startar inte fibern så... Inget. Ska bli kul att vara utan tv/surf/tele tillsvidare för i runda slängar 3 papp i månaden.
 
De här kommer verkligen förbättra mina sömnbesvär.

Slutinstallation av fiber skedde i julveckan.

 Blev informerad att när jag har den nya routern var det bara koppla den till väggen i vardagsrummet och vänta på startsignal. Sagt och gjort men inget hände. Nu när första fakturan kommer från leverantören så kopplades det på 29 dec?? Efter en liten diskussion med dem så visade det sig att det fattas en nätverkskabel. Kommentaren från leverantören var: Ja de brukar glömma den????? Väldigt logiskt nu när jag tittar upp på anläggningen men fick order att enbart koppla in routern o vänta.

 

*SUCK*

 

 
 Såååå nära men åndå så långt bort
 
 
Hade balansen funnits någorlunda hade jag givetvis ställt mig på en stol o koppla in lägenhetens uttag själv men nu återkommer jag till det bekymmer jag hade med brandvarnaren. Jag når helt enkelt inte. Kommunens byråkrati säger att de inte får hjälpa till. Leverantören kan men kommer ta en kostnad pga de inte gjort fel. Grannen är inte aktuell för.. Sk blottningsolyckan. Det får helt enkelt bli installationsfirman som får sätta sig i en bil, köra ca 5 mil enkel resa enbart för att koppla in en nätverkskabel de glömde.

 

 Ironiskt att värden lovade att övergången från kabel till fiber skulle ske helt bekymmersfritt. Vill inte riktigt hålla med om det...


Ehhhh

Dags att göra en omstart tror jag

 

Allt jag ville va att vifta bort lite dötid mitt i natten. Så handla tyckte jag var en bra ide men inte lappen


29 på kontot inte till åldern

Nu under januari månad är det många som har tomt i både kylskåp och plånbok. Jag är definitivt inget undantag. Man får helt enkelt anpassa sig och skapa efter vad köket har att erbjuda. Efter ett djupdyk i både skafferi och frys så blev det något ätbart i alla fall…. 

 

 

 

 

 Fattiga Riddare med florsocker & nymalen kanel. Serverad med ett litet glas färskpressad apelsinjuice och en het kopp Lavazza.

Ibland så stinker livet men man får bita ihop. Efter regn kommer alltid solsken. (Har jag hört)

 

 

Kram, i efterskott, på er alla. Enpet

 

 


God morgon alla sömntutor

Ännu en lite för tidig morgon men kan man inte sova finns det inte så många alternativ. Havregrynsgröt, en kopp Earl Grey som avslutas med lite orange juice
 
 

Ren kärlek

En lite mindre justering av hålet, ren och med ny framförhållning så suger hon som aldrig förr. Nytt skydd med doftande arom sprider en behaglig ren odör i sovrummet. Rätt nöjd med tanke på att det är min första upplevelse på ens nya revir efter utvandringen 94.

 

Tänk att hon fyller 30 och är fortfarande trogen.Inte mer än rätt att ge henne en varsam behandling nu på kramens dag.

 

 

Vad tiden går. Kram & Grattis min kära AEG Vampyr

 

 

Kontakta sjukan

 Den nära bekanta som lades in strax innan nyår ligger kvar och tyvärr av egen erfarenhet är det aldrig ett gött tecken att de vill hålla en. Så även i detta fall, visade det sig. Inlagd för värk och svullnad i benen men i nästan två veckors tystnad så var jag tvungen att ringa avdelningen.

 

  Med en blandning av oro och en viss nyfikenhet så kröp det fram efter samtal med patient och dess sjuksköterska. Cancer! Frågade hur allvarligt det var men fick bara ett luddigt svar om att de nyss upptäckt det. Planerade insatser talar dock sitt tydliga språk. Strålbehandling i början på nästkommande vecka under planering för operation. Inga bra tecken direkt.

 

 
 Jag begär inte mycket men nu börjar det nästan bli lite för mycket. Att min hälsa svävar någon bortom har jag vant mig med men att det tydligen, kommit på tal på sjukan, så började frågorna från mig till sjuksköterska vända till en mer hälsointervju på mig.
 
 Ja. Jag har fått ett flertal ep-anfall pga mycket starka meds mot sömnbesvären vilket olyckligt slutade med ett fall/slag mot bakhuvudet, hjärnskakning och en erfarenhet rikare att som 40+ behöva lära sig stå o gå igen.

 

 Om man räknar bort Landsting o kommun så har jag ytterst få kontakter. Accepterar tillvaron men att ses enbart på sjukhus… Slumpen? Det är det väl men jag har t.o.m. varit rumskamrat med en vän på Ackis. De får räcka. Tänker inte ligga på samma avdelning med min dödssjuka närstående.

 

 

För info så var jag faktiskt utomhus den 11: e. (December)


Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tiden går fort när man har kul. Tyvärr känns nästan varje dag som en evighet. Innebär det att jag aldrig har kul? Nädå men att kroppen ändrar snittet på sju timmar till tre i bingen är svårt att anpassa sig till.
 
 

För och nackdelar

 Inte för att upprepa mig för mycket men fuck vad jag saknar att gå in i en stor mataffär, vända och vrida. Skapa veckans meny helt enkelt. Har anpassat mig och har gjort det online 2023. Viss förändring men man kan fortfarande välja, fundera och skapa. På en skärm dock men att få det hemkört, uppburet för trapporna är mer värd än förlusten.

 

 

 Nya tider. Nu ska jag skriva en lista till en nyanländ som knappt kan svenska, lämna ut mitt kort och kod för att enbart hoppas på det bästa. Att handla i en butik som man aldrig besökt, inte finns online och garanterat har mindre utbud är inte värsta. Kalla mig gammal, nojig eller fördomsfull. Känns inte rätt helt enkelt. Nu är valen få, om några men om det skulle fela så kommer kommunen uppleva hagel resten av året.


Rastat skåpen

Har ni rensat ur kyl, skafferi och frys samtidigt någon gång? Bara för att inse medan man sippar på en fördrink

 
 
...att man bör ta fram wok, stek -pannan m.m.
 
 

 Slut-konsumerat på viss kryddmix men allt går att lösa. 

 

En timme senare fick man en skaldjurs-wok med äggnudlar, serverat med ett lagom kylt.

 

Fantastiskt vad man hittar på för att döda tid när man har överflöd av det.


Fyllehungrig

Ibland måste man ha något enkelt på natten. Äggröra med smör, grädde o brie. Toppat med soltorkade tomater ett par slice.
 
 

Nyinstallerad

 

Måste vara bättre än inget alls och om den skulle starta så är det piss off cake för mig. Inget mer blottande här inte.

 


Grannen måste skämta

 När man flyttar in i en ny lägenhet vill man anpassa den och göra den till sitt eget hem. Det gör väl alla. Att man väsnas lite hör till och i princip alla accepterar det men jag börjar att bli lite nyfiken nu. Hur det ser ut där inne. Vad det är han monterar upp på väggarna som kräver slagborr och plugg hela tiden. Han har borrat i väggarna från och till i fyra månader nu. I en liten etta. Han kan knappt ha några fler ställen att borra på tycker man.

 
 Jag är en väldigt tyst granne som har fått en klagan, för 17 år sedan då inflyttningsfesten vara till fem på morgonen men efter det… när jag flytta ut från villan där jag växte upp hitta jag ett centralt gårdshus så det här med lägenhet, grannar tätt inpå var helt nytt för mig. Lärde dock mig snabbt att man bara hälsar på varandra i trappan. Om ens det. Har faktiskt inte haft en enda granne som ringt på dörren på alla år så att gå och ringa på hör till allra högsta grad till ovanligheten. Men snart så måste man agera

Man e nog dum i huvudet

Mina moderna men hyffsat billiga studiomonitorer bara avslöjar.... Programmera, byggde egen musik utan ekonomi på den tiden.... Skulle spelat live som Totte Wallin gjorde på 70is. Ångrar inget men... Min pianofröken bromsa  mig m.fl
 Tänker renskriva det jag har kvar (mycket) och ge ut som "memoarer" Kanske ger lite STIM till efterföljande, inte för att det handlar om pengar, minnen.

Vad göra Vad göra

 Företaget med fina namnet Smartify var här tidigare i förmiddags (07:06) för att lämna en lapp i brevlådan. De ville bara meddelande att de kommer att gå in i lägenheten nästkommande vecka för montering av el och slutdragning av fiber in i vardagsrumet.

 

 Saken är bara den att det jobbet gjorde de redan innan jul??? Själv har jag kopplat in nya fiberroutern och även meddelat det redan innan jul. Frågan är den om jag skall roa mig (lättroad numera) eller vara en go person och ringa med informationen att dom redan varit här. Har redan ett konstant flöde av olika personer varje vecka så det gör ingen skillnad men den missen kanske biter bättre om jag inte ringer….

 

Mohahaha


Måste passa på

Uppmärksamma att det är den elfte idag. Inte bra med tanke på att det var den 11:e senast jag lyckades ta mig ut ur hyddan, med nöd o näppe. Sover bättre av någon anledning, nog helt enkelt vant mig med att det springer folk konstant i mitt fd trygga hem. Kanske också att hemtjänsten inte kommer att fungera bättre än vad det gör… Tex nästa vecka är det första gången på 4 månader de skall handla åt mig, om de ens klarar av det…  Vissa använder inte ens diskmedel när d diskar ju och skickar d någon som presenterar sig med frasen ”Jag pratar inte svenska”??? Hur… Hur ska de kunna följa min handlingslista??? Jaja

 

Man får se dom små ljusglimtar man stöter på även om det är betydligt mer komplicerat numera.


Städar lite

Man har börjat att anpassa sig rejält till den lite smått udda dygnsrytm kroppen ger en. Att logga in och storhandla mat för nästkommande veckor, mitt i natten känns lite smått udda. Van vid nöjet att kunna gå i butik och komponera fram nya recept. Vända, vrida på varor och upptäcka nya produkter/smaker. Inte riktigt samma sak framför en skärm mitt i natten… Har städat upp i online på ICA i alla fall.

 

 
 

Hur kan man…

 

 

Tog mig ork att laga mat. Menar man måste passa på när man har en ”bra” dag. Tog ner en matlåda för överflödet och möttes av detta. Hur i helvete kan hemtjänsten anse detta vara rent? Kika igenom alla, helt otroligt så hittade jag en till…. Vet inte ens om jag vill veta hur det har gått till. Även om packar ur en diskmaskin så har man väl ögon att se med? Lr har jag fel?


Ofrivillig striptease.

 Är lite villrådig hur man skall hantera situationen som jag hamnat i. Ja är mycket tacksam för hjälpen jag fick och har redan bett om förlåt men ändå känns det som ett ouppklarat fall. Är som få vet en halvnudist i mitt hem. Med andra ord boxer o t-shirt. Sugen på kvällsmat slängde jag in strips och bröd i ugnen. Starta pannan med en klick smör för att steka en burger och ett ägg.  Ca 20 sekunder senare, runt 19:00 startar brandvarnaren, igen.

 

 Detta är tredje försöket av min hyresvärd att montera en varnare. Första satt direkt bredvid köksgaveln i hallen som starta av att jag hade något i ugnen. Nr 2, samma plats.

 

 

 

 Ny modell, starta om man klicka i smör i en varm panna. Klaga och de kom och mätte suget i ventilen i köket och på toan. Fungerade som det skulle vilket jag protestera mot. Trots stängd toa-dörr gick stekoset från kök via hall och ut via toan. Nr 3, en meter längre in i hallen??? Var med vid installationen och jag åter påpeka att det inte kommer att spela någon roll var d placerar den i hallen. De lovade att det kommer att fungera.

 

 

  Även om det inte brinner så kan det handla om sekunder innan grannar larmar om man inte får tyst på skiten. Hämta en köksstol men sen då… Klarar knappt att stå på golvet utan att stötta mig mot väggar och ramla omkull. Invänta en onödig och kostsam brandkår bara för att hyresvärden är envis???

 

 

 Såg att söta granntösen står i trapphuset och tittar mot min dörr. Kände att jag måste öppna dörren och förklara att jag inte kommer att nå till taket och hon som go granne kliver upp på stolen, monterar ner den och det blir tyst. Tack och förlåt, minuten senare allt frid lr? Näh....

 

 Glad för en gång skull att jag knappt tar mig ut ur lägenheten så jag slipper bemöta henne. Saken hör till att jag hade t-shirt och… Ja just det, i stressen uppmärksammade jag inte ens avsaknaden av boxershortsen. Upptäckte det när hon hade lämnat platsen. Hur kan det ens hända? Menar jag bor i boxer. Det enda stället jag inte har det är i duschen/muggen.

 

 Det är nog bara inse att jag numera kommer vara den förvirrade karln som bjuder in granntjejer och blottar sig.

 

 

 

Tack Solporten!!!


Det här måste vara ett skämt?

 Satt inte barnvakt den 28:d utan för ovanlighetens skull lät jag hjälpen sköta sig själva. Urdumt av mig att sänka garden lite. Vad gör de? Laddar diskmaskinen helt fel men det är inte det värsta. Av någon anledning behövdes inte disken sköljas av innan. Ok för att lite matrester kan maskinen spola bort men att ställa in en skål med lite opoppade popcorn o tro att det blir bra??? IDIOTER! När jag upptäckte att disken som de ställt in i skåpen inte var ren började jag att undersöka och upptäckte massa corn i maskinen. Gjorde rent alla filter och torkade ur hela insidan och provstartade. Första delen av programmet ska maskin tömma på eventuellt gammalt vatten. När pumpen starta… lovar den lät nästan värre än min kaffekvarn.

 

 


Mer mogen?

 Ok man skall ge nyårslöften men att detta ska ske över en natt är inte trovärdigt. Själv skulle jag bli lite mer sofistikerad och mogen. Med andra ord skulle min personlighet passa in i det yttre skal den är bosatt i. Fungerar det? Nja… Försökte lyssna lite på Margarete Wallmanns uppsättning av Tosca. Operan som i ny tappning från Wiens stadsteater, Österrike 2020, var nog ett för stort kliv över en natt.

 

 Avbröt hela försöket och sitter nu med en kopp java o en tallrik fil & flakes. Underhållning? Tomas Ledin såklart.

 

GOTT NYTT ÅR!

Välkommen 2024!

 

 

 Årets sista glögg under gräddningstiden.

 

 

 

 Nybakat till skagen.

 

 

 

 

 Givetvis fördrink, sittandes, medan ungen gjorde sitt.
 

 

 

 

 Toast med hembakt, egen majo m.m.
 

 

 

 

 Kycklingfilé med Hasselbacks och gräddsås som pyntats med soltorkade tomater o gräslök.

 

 

 

Ändå rätt nöjd med tanke på att nästan allt gjordes sittande vid köksbordet utom bryning av filen o smörstekning av brödet. Satt även på golvet för att kunna ösa hassel o hålla lite koll på filen som togs ut vid 68 så den fick vila till 72. Nu e skiten över o jag hoppas för guds skull att min balans kommer tillbaka detta år för jag vette fan om jag orkar krypa, isolerad i min egen bostad, ett år till.


Min profilbild

Micke

…är ett namn som betyder gudomlighet, kärlek och närhet. Grekiska gudar följde alltid den store Mickes lagar till hundra och vilket kunde bestraffa sig vid avvikelser. Latin: MickesVerklusGalus har givet mig förkortningen och betyget MVG vilket jag är stolt över. (All denna information är tagen från en säker källa men sprid inte den för jag kan ha "bräddat" det lite)
RSS 2.0