Ren slump

 Jag äger en våg som står och samlar damm i badrummet. Borde använda den mer i sekvens men av någon anledning så hör det inte till min morgonrutin. Stod med borsten i munnen och tanken slog mig om det överhuvudtaget finns batteri i den. Testa & den starta.

FUCK!!!!

 

 Uppe på tresiffrigt igen. Bara strax över men hur svårt ska det vara att ligga still på en vikt? Mitt rekord var 115 och då var jag bara tvungen att kika för byxor m.m. passa inte lika bra. Gick enkelt ner igen till 85 som ett halvår senare var runt 90 vilket jag var nöjd med.

 

 Har pendlat några kilon hit o dit men inget som jag har stört mig på. Men nu. 13 över är lite väl mycket och det konstiga är att jag inte ändrar på någe. Det bara pendlar.

 

 Men det är inget nytt. Menar har gjort det ett flertal gånger tidigare i livet så nu får jag sikta på bli en 1.85 lång köttklump med en vikt runt 90 igen.

 

 

Ja Ja

Ännu en mycket tidig morgon men denna gång har jag faktiskt en mycket god anledning. Har slaggat nästan två timmar på en fem:is period. Vred mig nära på ur skuffen samtidigt som jag inte kunde sluta tänka på hur kaffebaren såg ut när jag lämnade den senast.

 

Det ena ledde till det andra.

 

Upp strax efter två för att först meka en 7-dj*vla kanna. Sedan rengöra kvarnen m.m

 

 

Vill inte se det som ett sjukligt beteende som vissa tydligen gör. Gillar att ha ordning, rent och organiserat kring mig. Retar o stör mig inte på andra men kan ibland fundera på dess o-organiserade liv de befinner sig i. Frivilligt. (Måste det vara)

 

 

Om man skall mäta en sak tex. Är det då inte bra om tumstocken alltid ligger på samma ställe som den brukar så man slipper leta en halvtimme innan?

 

 

Eller när man står mitt i en lite mer sofistikerad matlagning och vill tillägga en krydda. Kan säga att det är nästan helt omöjligt hemma hos min mor. Samma höjd, lika färg på locken och en av dessa 50+ är Timjan….

 

 Ja de står alla med texten framåt och givetvis i bokstavsordning.

Afton afton afton

Mjukstartat med en malen Lavazza och en tallrik med fiber. Senare…

 

 
Löksill & inlagd sill
 
 
 
 
 
Skagenpaj med räkor
 
 
 
 
 
 
Janssons Frestelse med köttbullar
 
 
 
 

Mätt & belåten

 

Varför inte

 Det är trots allt bara en vanlig fredagsmorgon???? Vad kan vara så pass akut att man måste ställa sig och borra med en slaghammare i väggen vid 07:30 på Långfredagen? Seröst. Jag har suttit i min godan ro med en stabil frukost, lyssnat och funderat. Man har nästan lust att knacka på. Inte för att det stör mig så mycket utan av ren nyfikenhet. Kanske en nyanländ som missuppfattat innebörden av Påskbord. Näää. Skämt & sido, kan inte komma på någonting alls.

 

 Jag kan väl inte påstå att jag har vettigare sysslor men mina idéer startar inte tankenötter i mina grannars huvuden. Fick nämligen (äntligen) i sista sekund hem så-jord till min lilla återtagna hobby. Peperonin har börjat att växa sig ur sina krukor och måste snarast omplanteras till fas 3. Sååå….

 

 
 

 

Varför inte   


Invitera lite inför påsken

 

  • Sökområde: Kylskåp & vinställ
  • Resultat: Hmmmm

 

Undra hur dumförklarad man blir om man bjuder på nygräddade pepparkakor och glögg till påsken?

 

 

 

 


God Sen Morgon.

 Har tjuvstartat årets påskfirande. Ok det kanske låter stort vilket det inte är. Kan jag lova. Vakna med ett ryck och insåg att klockan var över sju. Försovit mig!??? Till vad?? Icke då men känslan finns där när man har som vana att vara uppe vid tre på ”morgonen”. Är inne på min andra nymalda kopp Java för att lugna ner nerverna från dessa få men mycket intensiva, rent småsjuka mardrömmar.

 
 

Stressen kommer nog av att jag inte tänker göra som i Jul-helgen. Sitta instängd, helnykter, ensam utan någon julmat alls. Nixpix.

 

 Nu har jag planer.

 

Äggen kokade. Maxi kommer med det saknade för att kunna göra, en i min världs mått, en mycket enkel kvällssupé och tvårätters till morgonens sill-tallrik/ Janssons med köttbullar. Lunch fixad. Allt kommer serveras med väl kylt påsköl.

 

 

  Visst jag kommer sitta ensam, småstirrandes genom fönstret men man ska se det från den positiva sidan. Behöver inte upp tidigt, duscha, klä på sig samt åka iväg varje dag.
För att inte nämna städa.
 

Kommer med största sannolikhet spendera hela påsken hemma, logiskt egentligen men enbart klädd i Boxer o T-shirt. Inget dukande av tre rätters, tre dagar till tre personer heller.

 

 

GLAD PÅSK!

 

 

 

 

 


Jammy

En chilimarinerad fläskmedaljong med potatisgratäng som spetsats bland annat vitlök och grädde. Serverades med mustig sås, blancherade morötter och vitlöksbröd.
https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava
 

Fundersam

Sitter i min godan ro efter en sen frukost och bläddrar lite bland mina recept. Stannade upp ett tag vid rekommendationen att hålla koll på frityroljan med en ”hushållstermometer”??? Rent logiskt måste det vara köttermometer de menar men vid lite eftertanke…  Blev helt enkelt tvungen att Googla hushållstermometer & döm av min förvåning. En pryl som jag inte har lr aldrig haft. Tydligen så har jag ett smärre bristande utbud av termometrar i mitt hushåll.

 

 
 Har dock klarat mig på den ”magra” tillgång men nu skall shoppas. En ny analog inomhus med hygrometer, en digital ”hushållstermometer” och en för feber.

'

Nu kommer jag vara redo om Ryssen kommer.


Bourguignon på linser

Kika lite på Siri i morse och varför inte. Dock med lite modifikation. Röda linser, inget rött vin och pasta men det fungerade finfint.  

 

 

Linser, bönor & havregrynsgröt

Otroligt att man fortfarande sitter och väntar på att Postnord skall lyckas dela ut en avi som möjliggör mig åtkomst till MINA pengar. Börjar bli lite krångligt att laga mat nu. Man får verkligen gräva i frys och skafferi. För att plocka fram nya recept, sluta snusa och leva extremt ekonomiskt så kan jag bara finna nackdelar.
 
Kaffe är nog en stor sak jag kan sakna på morgonen. 
 
 

OK

Jag måste ge mig. Nu är fibern snabbare. Lappen e ju jättegammal… Typ fyra år. Inget jag vill avstå från min vardag. Hen Protestera icke. Hade Personlighet. Hyvla bort Personangrepp. Hacka Perverses. Hon var min Personlighet.

 

 

Att det viktiga finnes lagrat på annat håll och de int finnes virus lr annat skit gör så min kära HP, kommer till nytta vid framtida mindre passions betrodda uppdrag. Efterskänker den, installerad och klar till mer behövande men med mindre krav.

 

PÖSS


Jossan Freje har fått mail igen

 Efter inte minst en annorlunda upplevelse, en tidig morgon i Uppsala, kunde jag bara inte låta det vara. En mer eller mindre påtvingad färd dit, en efter-middag-rundtur med en normal sjukresa fick man träffa en läkare inom psyk.

 

 Utmaningen till en början blev att skruva hans lilla twistade hjärna. Uppdraget enkelt utfört. Visst det står i journalen att rent hypotetiskt, om jag har beslutat mig vara suicider så spelar det mindre roll om jag var där en timme eller en månad. Enkelt att utföra vid hemkomst vilket som.

 

 Hemfärden blev mer intressant. Fanns ingen sjukresa att boka vid den tiden och valen var enkla. Övernatta på en sluten avdelning med avtändande narkomaner vs alternativ transport. Visste dock inte vad jag gav mig in på och hade det varit i dagens erfarenhet hade jag nog valt narkomanerna.

 

 
En vit gammal rostig Merca Sprinter diesel från typ -93 med urmonterade baksäten.
 

 

  Så kallat fastspänd på golvet där bak flög man omkring som en pinnbollkula under färden med totalt ovetande ”chaufför”. Den civila sjukresan med en halvfet svettstinkande grek kan omöjligt vara första gången.
 

 Har snokat lite i Landstingets transporter, inte för mycket för då mörkar de men jag tror inte det jag hör….

 

 Andra känner till denna typ av transport. I stället för en sjuktransport med en sköterska bak, med alla hjälpmedel, väljer man att skicka cancersjuka patienter som kött-transporter mellan sjukhus

 

 

Tack för att man kan tänka/rapportera klart


Få välla testa bloggen

 
 
 
Varför inte en Lök & Bacon pizza som spetsats med vitlök, srirachasås och riven parmesan.

Vilket dj*vla gnäll.

Har hjälp på grund av rörelseförhinder med tex handling men vilket gnäll det är varje gång över listan. Det kan väl ändå inte vare mitt fel att kommunen skickar ut folk till fots och jag sitter ju inte o skriver ner saker som jag inte behöver. Listan blir bara längre för varje vecka som går. Är väl relativt logiskt om man tänker efter lite men man skall inte begära för mycket av sådana personer tydligen.

 

Att pamparna lovade att personalen skulle ha tillgång till bil var bara skitsnack. De har utsatt totalt 40 minuter, 1 gång i veckan och med tanke på att det är en tjugo minuters promenad, enkel väg så blir det inte så mycket handling.

 

Har klagat men de har bedömt/godkänt att det skall vara mer än tillräckligt. Sen att få dem att ta med en kasse med pant lr hämta ett paket på ett utlämningsställe istället för att handla är nästintill en omöjlighet.

 

Dagens geni undra varför jag inte kan gå ner till banken o lösa bekymret med bank-id??? Efter ett tveksamt bemötande undra hen varför jag tar en taxi istället??? Att jag måste sitta och förklara det vecka efter vecka är det inte så många som tror på men tyvärr så är det den bistra sanningen.

 

Man tröttnar relativt lätt på detta sätt hur de behandlar personer


Vill inte påstå det

 Hade ett välkomnande besök under kvällens tidiga timma. Varför klaga? Det är ju inte så att det springer personer här, dagligen.

(Ironi)

 

Lite orakad, flåsandes av trappor,

 

 

  blev jag bemött av ett osannolikt uttal...
 
 (OBS Innan jag raka mig)

 

 Att mikra en Tajpaj vars disk nu funnits sin plats, möjligen, börjar ge mig eller inse ett problem. Jag kanske är en pedantisk, egocentrisk rent av fascistliknande svin… Vill dock alla väl.

”Om de e så ska jag ligga på knä och slicka golvet rent”

Kunde mycket väl vara någe jag petat ner…

 

Livet e gött. Världen e stor. Här sitter jag. Jag & min bror….

 

BTW Bror var på besök


Inte sugen

...men ibland måste man.

 

 

Grillad örtkryddad kycklingfilé med timjanrostade klyftor som serverades med en grönpepparsås. Givetvis vitlöksbröd till att doppa med.

 

 


Min profilbild

Micke

…är ett namn som betyder gudomlighet, kärlek och närhet. Grekiska gudar följde alltid den store Mickes lagar till hundra och vilket kunde bestraffa sig vid avvikelser. Latin: MickesVerklusGalus har givet mig förkortningen och betyget MVG vilket jag är stolt över. (All denna information är tagen från en säker källa men sprid inte den för jag kan ha "bräddat" det lite)
RSS 2.0