Race på G

 

 Vem kommer först? Man kan tro att de skulle vara deltagare Nr 1 som ändå har haft ett 5 dagars försprång men så icke fallet. Det är PostNord vi pratar om. De skall leverera ett rekommenderat brev till ett närliggande utlämningsställe. Kommer det inte idag så kommer min springpojke till hjälp, som är deltagare Nr 2, inte kunna hämta det idag utan det kommer via automatik flyttas fram en vecka.

 

 
Versus
 
 
 

Som ni säkert förstår är de ett relativt viktigt brev som jag har bråttom med. Kan dock inte göra mer än att sitta, vänta o se vad som kommer först. Spännande liv man har blivit tilldelad av vem och gud vet vad…

 

 

https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava

 

Thx BTW


Luftar min Ibanez

 

Inte för att den är välanvänd men historien gör det omöjligt att göra mig av med den. Av något lite konstig och osannolik anledning stötte jag på Joakim JJ Marsh på Akademiska. Han som studerande sköterska och jag som inlagd. Tro mig att det blev mycket snack! Allt från gitarrer, musik, Deep Purple m.m

 

 

Efter ett tag när han fick reda på vad jag hade hemma erbjöd han sig att kika efter i Uppsala, efter något bättre. Sagt o gjort. Nästa pass han dök upp hade han hittat och provspelat denna mycket lätt begagnade Ibanez.

 

 
 

Fanns inget alternativ. Måste ha denna strata som JJ letat upp och dessutom lagt undan. Jäkligt skön men våga inte visa min talanglöshet och framför allt inte när han hade gått in i affären för att hitta ett bra x. Men inget snack från försäljarna.

Jag hade skickat en professionell gitarrist o låtskrivare.

 

 

Nu står den mest som ett minne av detta möte med en av jordens coolaste o bästa gitarrister.


Tidigt

Så har man varit duktig då. Gav upp efter totalt ca en timmes sömn, så var det bara att gå upp. Klockan 02:07. Skall se det från den ljusa sidan. Har haft gött om tid att gå upp, duscha och meka frukost. Sitter nu och inväntar ett elavbrott, en UPS leverans och ett läkarbesök. Spännande dag lr inte.

 

Ohhh. Va på väg och glömma att det måste komma post idag annars kommer jag inte åt bankerna på mer än en vecka. Otroligt vad man kan göra dötrista, oväsentliga saker till en spännande dag, i mitt eget häkte. Men som sagt är förbered.

 

 

 Fulladdade av el, mat och ett fungerande mobilt 4G så kommer jag nog genomlida dagen utan några bekymmer. Skall väl erkänna åter igen, mina smått obehag av att släppa in min läkare i hemmet men inget val så det är bara svälja, be lite o hoppas på ett kort besök.

 
https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava

 

Önskar mig själv lycka till.


En gammal bekant knackar på

  Jag har turligt nog inte mött detta avskrap personligen än men sett det så ofta och av någon anledning verkar det som mötena utplånar sig själva. Det här blir sjunde gången under min livstid varav fyra även mycket närstående. Låt oss ge denna mindre välkomnade bekant ett namn, inte för att jag gillar att hänga ut personer men….  Låt oss kalla hen för ”Cancer”. Hen leder statistiken med 5-1, med mycket nära i min gemenskap 4-0.

 

Jag är inte troende men när man sett detta på nära håll, hur ett liv hjälplöst bara kan tyna bort mitt framför ens ögon. Maktlöst... Suck

 

 
https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava

Dålig combo

 Man ska inte blanda mediciner och alkohol. Det vet nog alla. Nu har jag inte några tunga saker, faktum med att det mestadels är bara vitaminer och receptfritt. Men alla regler har undantag och även i detta fall. Som jag höll på i torsdags natt/fredags morse var lite xtremfall. Tror jag lyckades samla ihop ungefär 30 minuter totalt på en tiotimmars period. Har vid behovsmedicin som jag kan ta till vilket jag gjorde. Till max. Uppe åter igen vid 03:30 och inge mer att ta….

 

 Vad gör man i desperata tider? Man tar till allt man kan så jag knäppte ett par öl. Groggy redan innan så blev det inte mycket bättre o planen var ett möte med kommunen tidigt på morgonen. Vilket vi genomförde, dock med ett litet minus. Jag vet att hon var här och vi diskuterade minst en timme men.. Inte en susning om vad. Faktum med att hela dagen blev som i en dimma.

 

 Man kan tro att jag sov bra i natt men nä. Max dryga timmen. ”Mänsklig tortyr” sa en ssk. En läkare på tv jämförde det med att konstant ha 1 promille, bara för att en normal individ skall kunna förstå hur man upplever det.
 
Kan bara hålla med.

Tänk vad saker kan komma samman

 Just precise när jag skulle uppdatera bank-id så misslyckades jag av någon oförklarlig anledning.

No problem om man kan koden till banken som jag senast använde för ca 17 år sedan.

 New code på väg som givetvis måste legitimeras ut hos ett närliggande ombud.

No problem om man kan gå. Lite mer komplicerat för mig men det löser sig. Ny kod är lika med ny QR-dosa.

 

 

Verkligen hatar det ordet. Dosa.

 

 Är nog en yrkesskada men ett ord som i princip kan betyda vad f*n som helst. Fjärrkontroll. Mottagare. Nätadapter. Med mera... 

 

 Med ny ”dosa” kan jag logga in för att skapa ett nytt bank-id. Måste säga att bankerna gör det inte lätt för sina kunder & ja, jag vet det är för säkerheten skull. Bara saken den att ca tio minuter efter att min bank-id uppdatering misslyckades så tappade min lappis alla lösenord.

 

 

Nu väcker det misstankar. 

 

 

 

 Har kikat på säker uppkoppling, brandvägg, virusprogram o även letat manuellt efter främmande filer på min bebis.

 

 

 Sista åtgärd så skapa jag nytt lösen på en separat enhet över mobiluppkoppling och lagt tätare intervaller på säkerhetsprogrammen.
 

 

Paranoid?

 

 Nix. Har ju som hobby att leta efter skit/krim på webben och anmäler det så jag befinner mig ofta på mycket skumma o mörka platser. Min förra HP fick ett skadligt program i min oaktsamhet som till sist släckte den helt.

 

 

Soppa är gött!

 

https://www.cancerfonden.se/stod-oss/ge-en-gava


Skulle bara…

Hade lite morgonstubb som jag enkelt tänkte trimma bort men kände att jag hade mer energi än normalt brukar. Fram med sax, trimmer och, ja i princip var enda maskin/hyvel som ligger runtomkring inne på muggen. Total ointressant information men dock relativt ny och överraskade för mig. Hade tydligen tre olika hårfärger. Skit sak samma. Nu är allt borta vilket känns som en befrielse och den bästa lösningen i dagsläget.

 

Kanske inte riktigt min stil/smak, är nog bara så att jag är väldigt ovan.


Inväntar läkarsamtal

Inte för att jag är helt ovan vid denna typ av sammankomst men detta som snart skall ske kommer etablera sig i mitt boende. Min fristad om man så vill. Logiskt givetvis eftersom jag inte kan gå, alls, men man är van vid ett visst avstånd till sin läkare.

 

Har inte en susning om hur jag skall agera. WiFi får han givetvis men… Kaffe? Kommer tomtarna springa runt i lägenheten med förstoringsglas lr vill de enbart få en helhetsbild?

 

 

 Kanske är det bara en ren fys/psyk-koll med uppdatering av medlista… Inte en susning. Instinkten och hur mitt undermedvetna fungerar så skriker det STÄDA hela tiden men jag kan ju inte. Liksom när brandvarnaren tjöt så har en stor matta och lite pant som väntar på utflytt ur sitt barndomshem blivit ett gigantiskt problem.

 

Kan givetvis anlita någon men vi pratar tusen-lappar. Har en tajt budget som det är. Menar det är inte gratis att bära grava sömn/balans svårigheter. Kroppens egenproducerade ämne tex, Melatonin, tillsätter jag varje kväll. 600.-/burk utanför högkostnadsskydd. Hemleverans av mat med mera runt 1000.-/månaden.

 

Ska inte gnälla. Jag har i princip genomgått alla tester man kan uppleva utan några avvikelser. Helt frisk kroppsligt. En av läkarna försökte sig på att hitta ett kryphål….

 

Har du provat att äta nyttigare??? Förklara då lugnt för den gråe gamle bocken att jag äter nog över 90% vegetarisk kost. (Vilket personen i fråga måste kunnat sett på provsvaren.)

 

 

 <====OBS Bilden är lånad från webben så det inte blir förvirring OBS====>

 

 

Största problemet är nog 5+ kilo för mycket men….


Vilken GO morgon!

Det är inte varje dag som man vaknar upp och inser att man har knoppat lite drygt åtta timmar. Utvilad är en så pass sällsynt känsla att den numera knappt gör sig igenkännbar. Har redan börjat fira med att mala lite Lavazza till Moccamastern som jag för tillfället sitter avnjutandes med en skvätt mandelmjölk. Ett tänt kronljus och med en utsikt av gården som pudras lätt med snö spär bara effekten positivt.

 

 

Fånga de lilla så blir de stora mindre.


Äta bör man

Ibland måste man göra det enkelt för sig. Menar man orkar inte sitta i köket hela dagen...

Bankad fläskschnitzel som panerats med Panko. Serverat med ett kinesisk rödkål o Kimchi-smör.

 

 

Något frånvarande.

Det var mer ofrivilligt men efter att jag ringt och klagat på hur illa det fungerar i kommunen så ville personen komma på ett hembesök. Okej för mig. Kan väl inte skada.

 

Vad jag trodde för stunden var lungt men efter att jag släppt in de två sjuksköterskor som tog sig hit, utfört sin noga genomgång av mig och liten besiktning av lägenheten tog de besluten att ringa hit två till med en ambulans. Helt plötsligt satt jag i ett rejält underläge.

 

Motvilligt så hjälpte de mig ner för trapporna för en lugn färd mot närmaste sjuka där provtagningarna blev flertal mer. Lite mummel, sedan infart. Påse efter påse med i princip bara vätska och vitaminer, på en något annorlunda ställning, samt givetvis uppkoppling av bland annat EKG.

 

 
Efter två dygnet runt koll på intensiven och lite provresultat hitta dem enbart Covid positiv. (Andra gången för mig men inget som störde med tanke på att jag aldrig har haft någon som helst symptom.)
 
 
Flytt till Medicinavdelning med vak att kroppen accepterade all dropp, vilket den gjorde och med en mera stabil köttbunke så blev det hemfärd. Sju dagar senare kunde jag få njuta av att komma ut lite. Tänk vad så självklara saker kan uppskattas sååå mycket…
 
 

Min profilbild

Micke

…är ett namn som betyder gudomlighet, kärlek och närhet. Grekiska gudar följde alltid den store Mickes lagar till hundra och vilket kunde bestraffa sig vid avvikelser. Latin: MickesVerklusGalus har givet mig förkortningen och betyget MVG vilket jag är stolt över. (All denna information är tagen från en säker källa men sprid inte den för jag kan ha "bräddat" det lite)
RSS 2.0