Kärlek?

Vill synda ett stort tack till er bara

 

En del av er är till mycket stor hjälp och jag kommer inte nämna några namn pga. konkurrens av denna utsökta köttslamsa. (Marianne) Även om ni många är anställda av kommunen, (nämner inte vilken för jag tror att det inte gynnar mig), så vet ni, en del, hur man verkligen hjälper folk. (Marianne) Att ställa upp och ta emot en när man faller (Marianne), både in real life och mentalt betyder så mycket mer än ni kan ana. Värme. Närhet men ändå på håll. En kärlek av oväntat slag som jag bestämt tror mig bygga upp.
 

 Vet inte om jag skall men hon ger mig så mycket av allt och det är bara gött menat. ”Min” älskade Marianne. STOR kram Enpet.

 

 

OBS Denna bild är inte tagen på henne utan tagen från nätet!

(Hon är något vackrare)


Illa lr

Det är lite intressant hur man icke tänker (tror det är rätt så) när man saknat sömn på nu 23 timmar och att natten till måndagen stal mig på sammanlagda 1,4 timmar med dejten John Blund. Ja jag vet rätta tiden men det är läkares önskemål att jag för sängdagbok. Skumt namn men ni som vet ni vet, ni andra…. Tja ni har uppenbarligen tillgång till the Wilde Wibe Webb eftersom ni läser detta så testa denna otroligt nya och intressanta sida, tror den kallas Google…

Dr Widegren sa i ett tv-program att denna typ av sömnbrist motsvarar ca 1 promille vilket jag kan numera med mycket erfarenhet intyga. Saker som:

 

  • Att stå och pissa gör vi killar, bara för att kunna ”skvätta lite” och reta gallfeber på tösabiten men sedan upptäcka i spegeln att… Fan jag är renrakad och har tydligen fått en brun utan solbehandling. När hände det?

Eller

  • Att ta sig ut till köket för att hämta den där smaskiga prosciutto-mackan man gjort utan att finna den, besviken krypa tillbaka men av sedan en uppriktig glädje finna att den redan har fraktats till sin destination,

Kan hosta ur mig en miljard olika exempel på detta beteende, som nästan kan liknas med Alzheimers.

 

Har ni någonsin gått till ett angränsande rum för att, sådan enkel sak, hämta något och sedan glömt vad? Ta sig tillbaka och komma på vad det var å bege sig till det mystiska rummet bara för att upprepa beteendet? Det kan ta timmar.

Är fullt förstående att min huvud-läkare, Dr Mats är orolig men jag ser det trots allt det lite positivt. Att trycka i sig massa piller är inte ett suicidbeteende utan bara ett försök att få lite sömn. Oftast
 
 
Natti på er som kan

En dålig kombo

En man i sina bästa dagar. En mycket irriterande ny Tele2-mottagare. Knappt någon sömn på två dygn. Tillgång till egenlagad Italiensk mat med vin som måltidsdryck.
 
CIN CIN
 
 

Problem!!!!

Har en stav, som jag skulle jättegärna placera på en fuktig plats. Det största, om ende problemet är nog var jag skall placera den... Att känna efter med topparna och långsamt låta ett finger glida igenom denna guds skapelse känns så fel när det finnes så pass många fler att välja på. Den ena skriker av hjälp och en annan verkligen "blommar ut". Känner mig kluven. Jag försöker o söker i min till synes trygga tillvaro utan att ge någe ro. Kanske ni kan hjälpa mig, hur jag ska sprida min gro?

 

Dessa gödselpinna från Blomsterlandet för gröna växter är knepiga...

 
 

Service av Moccamaster

Nej nej nej! Inte pungar jag ut 220 spänn, plus frakt, för en ny filterhållare till min Moccamaster bara för att den glappade lite och inte kunde hålla tätt när den skulle. Kan jag riva av en topp/ byta kamrem på en modern bil så kan jag laga detta. Sagt och gjort och den blev som ny. 
 
😎
 
 
 
 

Nytt nytt nytt

Nya räkor i frysen efter det mystiska försvinnandet och även ett par nya byxor och ett läderskärp på väg. Förutom att jag har legat sjuk i fyra dagar med förkylning och feber så leker livet. Kan inte minnas när jag var förkyld senast och kan bara erkänna att kände inte ens igen känslan. På bättringsvägen igen i alla fall. 
 
 

Nu ska vi ut på tig... Nä flugjakt!

Inte för att jag har några stora problem med dessa fantastiska flygande ohyra. Man ska värdera även in i dem minsta även om de råkar fastna i ett papper. Surrandet kan nog störa vissa men vänta och se när de landar. Kan ge en fantastisk rygg-massage och skulle några råka hamna ivägen för min flugbortviftare så får vi väl be en bön för dessa eller ännu bättre be om förlåtelse i helvetet. 
 
Tror till o med den lille Jeff Goldblum blir rädd nu. 
 

Uppfinningars uppfinning

Vad gör man inte om skärpet går sönder när man är i farten. Dock inte vädertåliga men är hemma nu och har buntat av mig byxorna med en avbitare. Vore trevligt att reklamera ett skärp som inhandlades för ca tre månader sedan för 500+ men kvitto….

 

Ännu en spännande dag

Nu skall man ut och vingla igen men det är ett måste. Har ärenden som bara jag kan uträtta och har möjligheten till privat färdtjänst så det vore rent ut sagt korkat att inte fånga tillfället. Blir det tyst här ett bra tag så har jag väl trillat och brutit någe.
Trevlig dag på er alla.
 
 

Lite trött bara

Laga väggfästet till tv och passa på att koppla in tele2:s nya tv-hubb. Parkoppla den med Comhems gamla tivo så jag inte förlorar några gamla inspelningar. Mellanlanda i köket för att meka ihop en pizza med rökta musslor och vitlök. Under gräddning kunde jag inte låta bli att göra en skinka o broccoli-paj som jag gratinera rikligt med parmesanost. Dags att ta det lite lugnare framför nya tv-hubben med en varm kopp chai te.

 
 

Olyckan

Hade ännu ett möte, sammankomst eller symposium, om ni så vill, igår med Enköpings Kommun. Var bara två veckor sedan senast men vad kan man göra när de inte tar till sig mina behov av hjälp. Visst jag är ju bara 40+ så varför skall jag ha tex hemtjänst? Tänkte dra den historian så kort men rättvis som möjligt.
 
  • För tre år sedan: Läkare pumpa i mig höga doser av den starka medicinen Stesolid
  • Tålde inte meds och hamna som mest tre-fyra ggr på akuten i veckan med ep-anfall
  • Till sist ramla jag rakt bakåt o slog i balanssinnet i bakhuvudet
  • Var tvungen att lära mig gå igen med en mysig hjärnskakning, på ca 3 dagar
  • Efter några månaders rehab kunde jag röra mig hyffsat normalt igen 

Envis som man är så skulle jag prompt kunna ta min nyttiga men dock så viktiga (för sömnen bland annat) timmars dagspromenad varje dag. Slut med att springa upp för trappor eller snöra på joggingskorna. Lyckas ta igen mig efter ett ca halvår. Allt bra kan man tro men NEEEEEEIIIIJJJ! Under hösten 2022 började det bli sämre igen och under våren blev jag mer och mer isolerad. Mitt veckobesök av kommunen ändrades från en promenad till ett hembesök. Till slut kunde Akademiska inte göra något mer än komma, borra sig in o lägga in mig akut. Menade att ingen skall leva som jag gjorde, blodiga knän efter allt krypande och inte varit utanför dörren på fem veckor.
Efter 2 veckors vård i rullstol till en början, som jojjo mellan olika avdelningar allt från intensiv, medicin mfl. så beslutade Ackis att skicka hem mig till mitt enmansboende, tre trappor upp utan hiss. Med hemtjänst och efter lite xtra knöl sjukresetaxi. (De två sistnämnda går det lätt att skiva helt separata inlägg om)
 
DIGNOS!
 
Av alla prover och tester som Akademiska genomförde så är det både av glädje och besvikelse att få reda på att man är 100% fysiskt frisk. Det enda de ser är att hjärnan utsöndrar signaler på att repa sig. Hjärnskada med andra ord. "Sådant kan lång tid" "2 veckor, 6 månader eller resten av ditt liv" "Det kommer att bli bättre" "Det finns inget botemedel"
 
Dessa läkare skulle prova leva mitt liv och tro mig, bara en dag skulle knäcka dessa svin. 40+, inlåst i sitt hem med ett skämt till hemtjänst. En bra dag, att bli uttittad av folk som tror det värsta. Han måste vara full, nu redan på förmiddagen. Att bli stoppad av polisen med samma misstanke m.m
 
 
 
 

Vila i frid Lasse

 

Detektiv Enpet

Ledtrådarna är lika klara som självklara. När jag handlar så använder jag till 99% självscanner vilket innebär att vara scannas och hamnar direkt i kassen som sedan oberörd tas in i mitt boende. Nu till det lilla mysteriet, ett paket med räkor har lyckats försvunnit. Har kontrollerat kvitto bara för att se att mitt minne inte sviker mig. Sökt igenom både kyl och frys. Scanna har jag gjort men kan inte svåra på att vara i sig hamna i kassen, är nämligen så pass tankspridd. En biverkning av sömnbrist som nästan kan jämföras med alzheimers eller ca 1 promille i blodet. Kommer ihåg att jag träffa en gammal vän innan jag handla men med tanke på att jag inte kommer ett skit vad vi prata om visar att redan innan var jag väldigt vimsig. Har givit upp nu och har jag lagt det i städskåpet lr någe annanstans så måste man upptäcka det efter ett tag i värmen. Trevlig helg.

MIN MOR!

Min mor är bara för go. Trotts att hon har svårt att gå så bryr hon sig
såpass mycket och visar en så enorm kärlek, omtanke till mig.
Åkte lite snålskjuts med henne idag (ända sättet för mig att kunna ta mig
någonstans), gick med min fattigmansrullator och krockade nästan
med hennes i affären. Efter en snabb koll i varandras så sa hon
”Jag har köpt en sak till dig” Ett fem-pack spypåsar!
Det är det jag vill kalla kärlek. Kanske skall nämnas att jag leder nog
i att drabbas av vinterkräksjukan. Runt 40 och sedan dess varje år,
i början av December startar något icke så kärt återkommande som
kommer hålla i sig. Tror mitt rekord är när jag bara låg och skaka,
inte behållit mycket H2O på dryga tre veckor och såg mer död än levande
ut i spegeln. Ringde en sjuksköterska den 23:e som knappt trodde
det va sant och ville att jag genast skulle ta mig ner för att läggas in akut
med en infart o vätskeersättning.
Men jag överlevde och har lärt mig hantera situationen. All kärlek till dig kära mamma!

Härlig morgon

Tänk vad man kan lära sig nya saker trots sina 40 plus på moder jord. Även såpass små saker som att bara lyckas fånga en god natts sömn på totala fyra timmar uppskattas stort numera av mig. Har masat mig ut till köket och mekat mig en mysig frukost till morgonsolen RIX. Söndagar är sådan dag som man verkligen kan koppla bort allt och bara slappna av så mycket man kan. Telefonen ligger tyst, inga mejl eller hembesök.😀

 

Meningslöst

Är medveten om att vissa har problem med att öppna blogg.se med Google Chrome och har meddelat detta till dem. Kan tills vidare bara rekommendera att testa en annan webbläsare eller att rensa cacheminnet. Fattar ironin att skriva detta just här men känner att det kanske ändå inte är information som behöver delges på andra sociala media.
 
 

Känner mig icke hälsosam

Har vräkt i mig kanelbullar denna vecka. Måste vara fler än jag har ätit på 10 år. Suttit o sammanställt det hela och efter en kontrollräkning kom jag fram till totalt 2 stycken. 😂 Är och kommer att förbli en icke gottegris.

Min profilbild

Micke

…är ett namn som betyder gudomlighet, kärlek och närhet. Grekiska gudar följde alltid den store Mickes lagar till hundra och vilket kunde bestraffa sig vid avvikelser. Latin: MickesVerklusGalus har givet mig förkortningen och betyget MVG vilket jag är stolt över. (All denna information är tagen från en säker källa men sprid inte den för jag kan ha "bräddat" det lite)
RSS 2.0