Mat bekymmer

 Sitter med till en vanlig lekman inte så stort bekymmer bara man har lite hum och sunt förnuft i köket. Hade faktiskt exakt samma bekymmer över hela julhelgen men med tanke på hur misslyckad denna jul blev tänkte jag göra allt och mitt bästa att inte upprepa historien över nyår. Detta är nämligen första gången på mina 46 år som jag sitter helt ensam (ofrivilligt) över båda helgerna. Normalt samlas vår lilla släkt hemma hos min mor där jag är en stor del av både julbord o nyårs buffé. Mellandagarna är det vanligtvis vännernas tur att bli hembjudna till hobbykocken Enpet köksmagi. Fjolåret var redan reducerat skrämmande mycket men i år så kommer jag inte ens ner för trapporna.

 

Den 29 december för 12 år sedan publicerade jag detta inlägg och det var bara i mellandagarna:

 

 

Hjortstek ala Enpet med rödvinssky som varmrätt och en mildare vinbärsglass med hemkokt kolasås som efterrätt står klart på menyn.

 

I år så blev det en äggröra med en skvätt grädde som tillagades i mikrovågsugnen. Julmaten var lite enklare för då beställde jag enbart hem sådant som inte krävde att jag skulle stå i köket.

 

 Nåväl jag är en positivt lagd person trotts min totala avsaknad av balans så jag löser nog det hela. Skall till o börja med använda ung till allt. Typ smörrostade Hasselbacks, kanske med Cream fraiche och en klick löjrom. Serveras till ugnsstekt kycklingfilé. Kan nog sitta vid köksbordet och slänga ihop en ”fusktoast skagen” också.

 

 

 Nåja jag har tid, mycket med tanke på sömnbristen, att skapa en meny som inte kräver så mycket  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Micke

…är ett namn som betyder gudomlighet, kärlek och närhet. Grekiska gudar följde alltid den store Mickes lagar till hundra och vilket kunde bestraffa sig vid avvikelser. Latin: MickesVerklusGalus har givet mig förkortningen och betyget MVG vilket jag är stolt över. (All denna information är tagen från en säker källa men sprid inte den för jag kan ha "bräddat" det lite)